Van Ols Communicatie > Blog > Advies en uitvoering > SEO voor mijn website; 3 snelle tips om beter gevonden te worden
Freelance communicatie adviseur en uitvoerder!
  • admin
  • Advies en uitvoering, Online algemeen, SEO
  • No Comments

Seo voor mijn website, 3 snelle tips om beter gevonden te worden

Hoe wordt mijn website beter gevonden? Door o.a. content , aandacht, techniek, linkbuilding en updaten! Al die dingen waar je als ondernemer nou net geen tijd voor hebt, als je het er naast moet doen. Wat je wel in korte tijd kunt doen (of laten doen) lees je hier. Drie snelle tips om je website beter vindbaar te maken.

Er zijn een heleboel dingen die je allemaal kunt doen op seo-gebied, ik kan dure woorden en begrippen gebruiken, alle seo ranking -factoren vermelden. Maar daar is al genoeg over te vinden, zoals in dit artikel van Frankwatching; SEO in 2019, 7 belangrijke punten.

Wel kun je een aantal basis  onderdelen regelen en makkelijk zelf doen, zonder daar heel veel moeite, tijd en geld in te hoeven steken. Zo maak je in korte tijd een snelle slag op seo-gebied voor je website.

1. Google Mijn Bedrijf

Heb je dit nog niet aangemaakt, zou ik dat gelijk doen. Google geeft lokaal dan sowieso de dichtstbijzijnde locaties als eerste op. Hoe dichter bij hoe hoger je vermelding in Google wordt. En het kost niks. Daarmee maak je je bedrijfsinformatie vindbaar in Google zoeken, Google Maps en Google+.

2. Reviews!

Reviews zijn erg belangrijk en zijn voor Google een indicatie hoe belangrijk je bent voor de gebruikers. Het hoeft natuurlijk geen uitleg dat hoe hoger je rating is, hoe hoger je positie in Google kan worden. Gebruik je speciale software om reviews te genereren, zorg er dan voor dat je een programma gebruikt dat compatibel is met Google, anders wordt het niet geïndexeerd en heeft het voor je rating geen zin. Wel zijn er gratis opties zoals Facebook en Google zelf.

3. Mobiele site

Zorg dat je website ook op de mobiel gebruiksvriendelijk is en geen lange laadtijd heeft. Een zogenaamde responsive website, Google indexeert namelijk sinds vorig jaar de mobiele pagina’s eerst, en als je die niet hebt dan de desktop-versie. Dus zorg dat je dat voor elkaar hebt!

n en andere relaties aan om een positieve review achter te laten. Lukt dat niet, kun je er iets tegenover zetten, bijvoorbeeld een korting.

Betere vindbaarheid voor jouw website?

Heb je hulp nodig of andere vragen op gebied van communicatie, teksten of SEO? Neem gerust, vrijblijvend, contact op. Het is altijd leuk om te sparren of ideeën uit te wisselen!

Author: admin

Leave a Reply