Van Ols Communicatie > Blog > Copy writing > Op zoek naar tips om SEO teksten te schrijven?
Hoe schrijf je SEO teksten?
  • Henrieke Nevenzel
  • Copy writing, SEO
  • No Comments

Hoe schrijf je nu je teksten zo SEO-gericht mogelijk? Zit je niet in deze materie kan het lastig zijn om voor je website of webshop dit te gaan doen. Daarom in dit blog een aantal tips hoe je in ieder geval een begin maakt met SEO teksten te schrijven.

Als SEO teksten schrijven lastig klinkt, heb je met deze handige tips in ieder geval een goed begin! Zo heb je de basis van je teksten goed staan met het oog op SEO en verbeter je je webteksten waardoor Google beter weet waar je webpagina’s over gaan. Mijn ervaring is dat je pagina’s alleen al hiermee kunt verhogen met zo’n 10 posities.

Posities verbeteren?

Naast onderstaande tips komen er nog meer zaken bij kijken om je posities te verbeteren, zoals inspelen op de zoekintentie van je bezoeker met content, interne linkbuilding en concurrentie. Heb je weinig budget of weinig tijd en wil je bestaande teksten seo proof maken, zijn onderstaande tips zoals gezegd een goed begin!

Tips voor SEO teksten schrijven

  • Bepaal de zoekterm of focus van je tekst
  • Plaats deze in de url van de pagina
  • Zet de zoekterm ook in je paginatitel (H1), liefst aan het begin
  • Verwerk de zoekterm natuurlijk ook in de rest van de tekst, maar overdrijf niet
  • Zet de zoekterm een keer in een subkopje (H2,H3 etc.)

Let wel op met het aanpassen van je url; heb je hierin al een goede positie kan je die kwijtraken door deze aan te passen. Gebruik daarom altijd een redirect – verwijzen van je oude url naar de nieuwe url zodat Google geen foutmelding geeft- om dat zoveel mogelijk op te vangen.

Check met je paginatitels of deze ook als H1 worden aangeduid. Dit is niet altijd standaard het geval, ook niet in WordPress systemen. De indeling van H1 is om SEO-technische redenen wel belangrijk namelijk om dit goed te hebben staan. En gebruik voor de subkopjes in je pagina H2 en opvolgend H3 etc. Gebruik niet voor alle subkopjes dezelfde indeling, als je dit te vaak doet wordt dat als spam gezien.  

Niet vergeten!

Denk ook aan het schrijven van je title-tags en meta descriptions! Door een unieke omschrijving hiervoor te maken, ziet de potentiële bezoeker beter waar je pagina over gaat en is sneller geneigd om te klikken naar jouw website.  En dat vindt Google ook weer leuk.

 

SEO teksten laten schrijven?

Wil je dit laten doen en zo aan je organische vindbaarheid van je website werken en hogere posities creëren waardoor meer bezoekers op je website komen? Neem contact op voor een voorstel op maat. Ook communicatie die jouw bedrijf helpt groeien!

Author: Henrieke Nevenzel

Leave a Reply