SEO

SEO staat voor Search Engine Optimization. Dat houdt in dat je je website zo goed mogelijk inricht om in Google of andere zoekmachines beter vindbaar te worden. Of om je bestaande posities in de zoekresultaten te verhogen. Denk je dat dit met een éénmalige update klaar is? Dan moet ik je helaas teleurstellen. Hoe meer SEO een onderdeel wordt van je beleid of strategie, hoe beter het is voor je website en vindbaarheid. SEO moet, net als content, onderdeel worden van je website onderhoud.

SEO houdt in dat je je website aan de laatste eisen van de techniek laat voldoen. De website moet gebruikersvriendelijk zijn, dat is ook fijn voor je bezoekers! Ook lijkt het erop dat in 2019 bezoekersgedrag een belangrijke ranking factor is voor Google, net als linkbuilding en reviews trouwens.

Belangrijk voor SEO

Update je website regelmatig met nieuwe content die relevant is voor je doelgroep (bezoekers). En heel belangrijk, verwerk de juiste zoekwoorden hierin. Hoe consequenter en vaker je dat doet, hoe beter het is voor je vindbaarheid. Net als linkbuilding erg belangrijk is.  Zorg bijvoorbeeld dat andere websites naar jouw website gaan linken.

Vergeet ook niet om interne linkjes op je website (pagina’s onderling) te plaatsen. Verkoop je producten, dan kun je linkjes toevoegen van andere producten. Of juist informatie om kennis te delen. Hoe meer interne links op je eigen website hoe beter.

Techniek 100%
Zoekwoorden 100%
Linkbuilding 100%
Van Ols Communicatie-Communicatie die jouw bedrijf helpt groeien.

Uit de markt & vakliteratuur

Zoals net al gezegd blijkt dat in 2019 bezoekersgedrag een belangrijke ranking factor is voor Google, net als linkbuilding en reviews.

Online 

Verder blijkt dat maar liefst 80 procent van de consumenten eerst online onderzoek doet, voordat ze een organisatie benaderen. Daarbij gebruiken ze zoekmachines om op zoek te gaan naar lokale aanbieders. Dus door SEO toe te passen, laat je je website beter vindbaar worden via de organische zoekresultaten!  (bron: Frankwatching)

Lees ook mijn blog over drie snelle tips om je website beter vindbaar te maken.

“Met Henrieke heb ik goed samengewerkt! Ze heeft genoeg aan een korte uitleg om mooie en heldere artikelen te schrijven.”

– Jouke Zomer, Ondernemers Magazine Twenterand

Communicatie die jouw bedrijf helpt groeien!

Zorg je regelmatig voor nieuwe content op je website? Zo niet, dan kan ik dat voor je doen. Freelance communicatiespecialist, ook op SEO-gebied!