Van Ols Communicatie > Blog > Advies en uitvoering > Afmetingen voor social media business pagina’s
Van Ols Communicatie - Communicatie die jouw bedrijf helpt groeien
  • Henrieke Nevenzel
  • Advies en uitvoering, SEO
  • No Comments

Afmetingen voor social media business pagina’s

In dit blog vind je de afmetingen van de business pagina’s en een link naar alle afmetingen van alle social media kanalen. Hoe groot moet een afbeelding zijn voor je social media pagina’s? Hieronder de voorbeelden van de business edities.

Afmeting Facebook Business pagina

Voor de foto’s op de Facebook business pagina gebruik ik een rechthoekige foto. Facebook geeft geen directe afmetingen, maar maakt de foto passend (in een rechthoekige vorm). Zorg dat de foto scherp genoeg is, de rest doet Facebook.

Afmeting LinkedIn (Business) pagina

Op LinkedIn heb ik geen business pagina aangemaakt, maar gebruik ik mijn persoonlijke pagina. Ik zie namelijk vaak dat er vanaf de business pagina ook op de eigen pagina wordt gedeeld en je pagina liken gebeurt toch vaak vanuit je netwerk. Om te voorkomen dat ik dubbelop in mijn netwerk deel, gebruik ik alleen mijn persoonlijk profiel.

Wil je een LinkedIn business pagina aanmaken zijn de volgende afmetingen het mooist om te gebruiken: 1536×768 px voor de foto, 300×300 px voor het logo.

Dit geldt trouwens ook voor je persoonlijke profiel; 1536×768 px. Heb je geen programma om de foto’s bij te snijden, dan heb je geluk. LinkedIn snijdt de foto’s bij om de foto passend te maken!

Afmeting Twitter pagina

Twitter heeft geen aparte business pagina, maar om nieuws te delen vind ik Twitter nog steeds een belangrijk medium en natuurlijk ook om zelf opdrachten te vinden. Alhoewel de gebruikers op Twitter dalen, heeft het voor mij als nieuwssite nog steeds een toegevoegde waarde, en natuurlijk ook voor de linkbuilding van je eigen website. Voor de header wordt een afmeting geadviseerd van 1500×500 px. En een persoonlijke foto of je logo is 400×400 px.

Alle afmetingen?

Wil je een overzicht van echt alle afmetingen van alle social media pagina’s? Klik dan hier voor een artikel van Frankwatching, waar je een overzicht van alle social media kanalen vindt, met alle afmetingen van de foto’s.

Beheer van je social media pagina’s?

Vind je het lastig om je social media pagina’s te beheren en elke keer wat nieuws te bedenken om te posten? Ik kan dat ook voor jou doen, door middel van een content abonnement bijvoorbeeld. Ik plaats dan wekelijks of 2-wekelijks posts voor jou op je social pagina’s. Neem contact op voor de prijzen en voorwaarden!

Author: Henrieke Nevenzel

Leave a Reply